Algemeen
Wanneer start de verhuur?

De verhuur van de 66 gereguleerde appartementen is gestart!

Op korte termijn start de verhuur van de 137 appartementen in de vrije sector. Om op de hoogte te blijven van de start verhuur, adviseren wij je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je automatisch bericht als het zo ver is!

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor de appartementen met een gereguleerde huurprijs is mogelijk t/m 30 november. Daarna worden alle inschrijvingen beoordeeld en ontvang je uiterlijk 14 december een reactie.

Wat zijn de huurprijzen?

De appartementen in High Park worden verhuurd in diverse huursegmenten:

1. 66 appartementen met een gereguleerde huurprijs. Hiervoor zijn aanvullende voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen. Daarnaast zijn er voorrangscategorieën vastgesteld.

2. Overige 137 appartementen vallen in “middenhuur” / “vrije sector huur”
Voor de middenhuur-appartementen geldt een huurprijs tussen de € 737,14 (prijspeil) en € 1.000,00 per maand. Voor vrije sector huurappartementen geldt een huurprijs van € 1.000,00 per maand of hoger. Voor de appartementen in “middenhuur” / “vrije sector” geldt dat je niet in aanmerking kunt komen voor huurtoeslag.

Download de prijslijst
Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. De servicekosten voor High Park bedragen € 65,- per maand.

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

De verwachte oplevering is in het tweede kwartaal van 2021. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kijk dan regelmatig op onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een mijlpaal en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

De verhuur is gestart. Dat betekent dat je kunt starten met je online inschrijving. Voordat je begint, is het goed om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen en andere voorwaarden kunt voldoen. Daarna kun je het aanbod bekijken en de adressen van jouw favoriete appartementen noteren. Start vervolgens met je inschrijving door op de button bovenaan de pagina te beginnen en volg de stappen.

Wanneer heb ik voorrang op huren in High Park?

Er wordt gewerkt met voorrang per categorie. Deze categorieën zijn:

 1. 1. Huurders die een sociale huurwoning in Arnhem achterlaten
 2. 2. Huurders die elders een sociale huurwoning achterlaten
 3. 3. Starters op de woning(huur)markt / thuiswonenden
 4. 4. Inwoners uit Arnhem
 5. 5. Overige belangstellenden
 6. Zodra de woningen worden toegewezen wordt er eerst gekeken naar de eerste categorie. Zodra dan nog niet alle woningen zijn toegewezen wordt er gekeken naar categorie 2 en zo steeds verder.
Kan ik de appartementen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om je toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, vind je op deze website impressie beelden en video’s. Let op, dit zijn impressies. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat je die ontvangt! Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Ik heb de webinar gemist. Kan ik het terugkijken?

Verhuurmakelaar BMV organiseerde recent een webinar met uitleg en beeldmateriaal over de omgeving, het gebouw en de appartementen. Daarnaast wordt het online inschrijfproces uitgelegd. Heb je het gemist? Niet getreurd, je kun de Webinar hier terugkijken.

Zijn de beelden op de website van het appartement dat ik ga huren?

De beelden die op de website worden getoond zijn impressies van een kleine selectie appartementen. Het gaat hierbij dus niet om foto’s. Omdat de appartementen nog gebouwd worden is het namelijk niet mogelijk om foto’s te plaatsen. De beelden zijn gebaseerd op de bouwkundige gegevens en het opleverniveau van de woningen. Er kunnen echter kleine afwijkingen zijn. De impressies geven een beeld van hoe de woning er uit kan komen te zien zodra je klaar bent met klussen en verhuizen.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Het verkrijgen van huurtoeslag is afhankelijk van de huurprijs van de woning en jouw inkomen. Er zijn 66 gereguleerde appartementen binnen High Park die op basis van de huurprijs recht geven op huurtoeslag. Het aanvangsinkomen voor deze appartementen is echter hoger dan het inkomen dat recht geeft op huurtoeslag. Mocht je als bewoner van een gereguleerd appartement ooit een lager inkomen krijgen, dan heb je mogelijk wel recht op huursubsidie.

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de oplevering?

Op deze website van High Park vermelden wij de geplande oplevering van de appartementen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een appartement wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht. Houd hier dus alsjeblieft rekening mee wanneer je de huur opzegt of je huidige woning verkoopt.  

Toetsing en inkomen
Wanneer heb ik voorrang op huren in High Park?

Er wordt gewerkt met voorrang per categorie. Deze categorieën zijn:

 1. 1. Huurders die een sociale huurwoning in Arnhem achterlaten
 2. 2. Huurders die elders een sociale huurwoning achterlaten
 3. 3. Starters op de woning(huur)markt / thuiswonenden
 4. 4. Inwoners uit Arnhem
 5. 5. Overige belangstellenden
 6. Zodra de woningen worden toegewezen wordt er eerst gekeken naar de eerste categorie. Zodra dan nog niet alle woningen zijn toegewezen wordt er gekeken naar categorie 2 en zo steeds verder.
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te huren in High Park?

Om in aanmerking te komen voor een appartement is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet je zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Een aantal woningen in High Park heeft een gereguleerde huurprijs. Hiervoor zijn voorrangscategorieën opgesteld. Lees er hier meer over.

 

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

 • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
 • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
 • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Eigen vermogen
Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast je eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een lening, en telt daarom niet mee als inkomen.

Kan ik als ondernemer een woning huren?

Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 2 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Kan ik als uitzendkracht een appartement in High Park huren?

Het is belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kun je niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Kan ik als student een appartement in High Park huren?

Het is belangrijk dat je als huurder kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van je medehuurder wordt voor 50% meegeteld. Je medehuurder mag alleen je partner zijn, het is dus niet mogelijk om samen met een studiegenoot of vriend te huren. Als je binnen deze regels aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, zonder garantstellingen van ouders of anderen, kun je in aanmerking komen voor een woning.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het helaas niet mogelijk om ouders of derden garant te laten staan. Het is van belang dat de huurders zelfstandig de huur kunnen betalen en aan de inkomensrichtlijnen voldoen.

Inschrijven
Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor de appartementen met een gereguleerde huurprijs is mogelijk t/m 30 november. Daarna worden alle inschrijvingen beoordeeld en ontvang je uiterlijk 14 december een reactie.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Klik bovenaan op de pagina op de button “direct inschrijven”. Hiermee wordt je doorverwezen naar de beveiligde “mijn-omgeving”, waar je een persoonlijk dossier aanmaakt. Daarin kun je vervolgens ook de gevraagde documenten uploaden.

Welke documenten moet ik uploaden?

Tijdens het inschrijfproces worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan je identiteit en je inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijg je hier meer uitleg over en zie je in jouw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, je niet volledig aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen of in het geval van afwijkende situaties.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Geschikte kandidaten worden gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de door jou ingevulde gegevens, je voorkeurswoningen en de voorrangscategorieën. Huurders uit categorie 1 krijgen de meeste voorrang. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Categorie 1) Huurders die een sociale huurwoning in Arnhem achterlaten
Categorie 2) Huurders die elders een sociale huurwoning achterlaten
Categorie 3) Starters op de woning(huur)markt / thuiswonenden
Categorie 4) Inwoners uit Arnhem
Categorie 5) Overige belangstellenden

 

Huren
Wie mag een appartement huren en bewonen?

Als je jezelf inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente waar de woning staat én er zelf gaat wonen, kun je een woning huren in High Park. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de woningen.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni. 

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit de woning (of tuin) en geen schade aan de woning toebrengt.

Is het schilderen van kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenkant van het appartement naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. De buitenkozijnen en de metalen binnenkozijnen mogen niet worden geschilderd. Hetzelfde geldt voor de binnendeuren. Houd er wel rekening mee dat wanneer je besluit het appartement te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Vraag bij twijfel de beheerder (MVGM) wat hierin wel en niet is toegestaan. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

Is het toegestaan om iets aan de wand op te hangen?

Aan de muren kunnen geen zware zaken worden opgehangen, zoals een TV. Een schilderij of iets dergelijks is wel toegestaan. Als je het appartement verlaat dienen alle gaatjes dicht gemaakt worden.

Kan ik verlichting aan het plafond aanbrengen?

De lichtpunten in de woon- en slaapkamers bevinden zich niet op de plafonds maar op de wanden. Dit heeft te maken met de hoogte van de plafonds. Daarom is het niet mogelijk om verlichting op het plafond aan te brengen.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en de vloer zwevend wordt gelegd.

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Sommige appartementen worden verhuurd inclusief één parkeerplaats in de parkeergarage. Sommige appartementen worden verhuurd zónder parkeerplaats. Op de website is een lijst beschikbaar waarop aangegeven is welke appartementen met parkeerplaats worden verhuurd en voor welke appartementen dit optioneel is. Bij de inschrijving kun je aangeven of je interesse hebt in het huren van een (extra) parkeerplaats. De parkeergarage wordt voorzien van een eigen in-en uitrit met slagbomen voor bewoners.

Kwaliteit & voorzieningen
Zijn de beelden op de website van het appartement dat ik ga huren?

De beelden die op de website worden getoond zijn impressies van een kleine selectie appartementen. Het gaat hierbij dus niet om foto’s. Omdat de appartementen nog gebouwd worden is het namelijk niet mogelijk om foto’s te plaatsen. De beelden zijn gebaseerd op de bouwkundige gegevens en het opleverniveau van de woningen. Er kunnen echter kleine afwijkingen zijn. De impressies geven een beeld van hoe de woning er uit kan komen te zien zodra je klaar bent met klussen en verhuizen.

Hoe ziet de keuken eruit?

De appartementen zijn voorzien van luxe Keller keukens. De keukens hebben een composiet stenen aanrechtblad en zijn voorzien van ATAG inbouwapparatuur zoals: inductiekookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie, combi-oven en vaatwasser.

De 66 gereguleerde appartementen hebben een koelkast met vriesvakje en een kunststof aanrechtblad maar géén vaatwasser. De keukenopstelling kan per appartement verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden.

Hoe ziet de badkamer eruit?

De appartementen worden opgeleverd met een comfortabele badkamer voorzien van inloopdouche, (dubbele) wastafel, spiegel en planchet. De meeste appartementen hebben een separaat toilet, sommige appartementen hebben een 2e toilet op de badkamer. De wandtegels zijn wit van kleur en de vloertegels antraciet/zwart. De badkameropstelling kan per appartement verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden.

Hoe is het separaat toilet afgewerkt?

Het toilet is voorzien van een zwevend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet/zwart en de wandtegels wit van kleur.

Hoe zijn de wanden afgewerkt?

In de gehele woning met uitzondering van de technische ruimte, meterkast, toilet, gedeelte van de keuken en badkamer wordt behang toegepast. De muren zijn voorzien van behang in een neutrale kleur. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben spuitwerk. Het is niet toegestaan om zware elementen zoals televisie aan de muren op te hangen. Omdat het een transformatie betreft zijn “holle” wanden toegepast en de draagkracht van deze wanden is aanzienlijk minder dan stenen muren. Gebruik voor het bevestigen van lichte elementen aan de wand, zoals een fotolijst of schilderij, speciale bevestigingsmaterialen zoals “hollewandpluggen”. Deze vind je bij iedere bouwmarkt.

Hoe zijn de plafonds afgewerkt?

Bijna alle appartementen hebben een oude (grove en onafgewerkte) betonstroken plafond waardoor het appartement een echte industriële uitstraling krijgt. Vanwege de hoogte van de plafonds zijn er geen armaturen voor verlichting op het plafond aangebracht, maar alleen op de wanden.

Is er een afzuigsysteem in de appartementen aanwezig?

Ja, in elk appartement is een mechanische afzuiginstallatie

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Sommige appartementen worden verhuurd inclusief één parkeerplaats in de parkeergarage. Sommige appartementen worden verhuurd zónder parkeerplaats. Op de website is een lijst beschikbaar waarop aangegeven is welke appartementen met parkeerplaats worden verhuurd en voor welke appartementen dit optioneel is. Bij de inschrijving kun je aangeven of je interesse hebt in het huren van een (extra) parkeerplaats. De parkeergarage wordt voorzien van een eigen in-en uitrit met slagbomen voor bewoners.

Duurzaamheid
Hoe wordt de woning verwarmd? (ETECK)

De woningen zijn aangesloten op een centrale energie opwekkingsinstallatie (kortweg EOI) voor de levering van warmte, koude en warm tapwater. Deze installatie bestaat uit een bronnensysteem waarmee warmte uit de bodem wordt gehaald, en een warmtepomp met boilervat in de woning. Deze warmtepomp is dus eigendom van de exploitant van de EOI.  Je bent als huurder verplicht om een gebruikersovereenkomst aan te gaan met de eigenaar van deze installatie. De maandelijkse kosten staan per appartement aangegeven op de prijslijst. Het is met de installatie ook mogelijk om de woning beperkt te koelen.

Houd er rekening mee dat het systeem werkt met lage temperatuur verwarming. Het koel- en verwarmingseffect van de EOI is mede afhankelijk van de gekozen vloerafwerking. Een houten vloerafwerking, marmoleum of vloerbedekking moeten geschikt zijn voor vloerverwarming en een maximale isolatiewaarde van Rc =0,09. Informeer hierover bij uw vloerleverancier

Hoe energiezuinig is High Park?

De appartementen in High Park zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt door de warmtepompen in het gebouw. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én hebben minder energierekening voor de algemene ruimtes. Dat voordeel komt iedere maand terug!